PayPlanner – bérelemző és bértervező alkalmazás

 • Beépített, naprakész bérpiaci benchmark adatok
 • Vállalati bérek külső piaci versenyképességi elemzése
 • Bérrendszer belső igazságosságának elemzése
 • Általános és érdem szerinti béremelések kezelése
 • Vállalati bértömeg tervezés, béremelések költségtervezése
 • Béremelések decentralizált menedzselése

Versenyképes és motiváló bérrendszer kialakítása

A munkabér minden vállalkozásnál a legfőbb költségtételek között szerepel. A vezetők számára hatalmas kihívást jelent a “megfelelő” jövedelemcsomag meghatározása. Ügyelni kell a belső igazságosságra és a külső versenyképességre is, – ha túl sokat fizetünk, romlik a hatékonyság, ha túl keveset, akkor nem tudjuk megszerezni, megtartani és motiválni a munkatársakat.

Néhány további követelmény, amelyet a jól működő ösztönzési rendszertől érdemes elvárnunk:

 • biztosítsa a munkaerő-állomány megfelelő minőségét
 • a vállalaton belüli legyen méltányos és igazságos az egyes munkakörök bérének nagysága
 • a dolgozók bére legyen versenyképes más szervezetek hasonló pozícióival összehasonlítva
 • vegye figyelembe a vállalat költségviselő képességét
 • indokolható és jól kommunikálható legyen a dolgozók felé
 • a felettesek legyenek bevonva a béremelési döntések meghozatalába

A sokszor kényes egyensúly megteremtése embert próbáló kihívás, de nem lehetetlen. Ebben támogathatja Önöket a Larskol Tanácsadók bérelemző és bérmodellező alkalmazása, mely az alábbiakban bemutatott tevékenységek elvégzését segíti.

Miben lehet segítségére PayPlanner alkalmazásunk?

Költségmegtakarítás

Az optimális bérszint megállapítása jelentős költségmegtakarítást jelenthet, ha jelentősen a bérpiaci átlag felett fizetünk, az indokolatlan többletköltséget okoz

Alacsonyabb fluktuáció

A piacon jellemző bérek ismeretében csökkenteni lehet a fluktuációt, mely jelentős toborzási, betanítási költségcsökkentést és nagyobb termelékenységet jelent

Vezetők bevonása

A szakterületi vezetők bevonásával növelni tudjuk a béremelési döntéseink megalapozottságát, a legjobban teljesítők nagyobb elismerését

Kommunikáció támogatása

A dolgozói vállalaton belüli és bérpiaci összevetésével világosan kommunikálható a dolgozó számára a bérrel kapcsolatos döntések

A Payplanner alkalmazás főbb funkciói:

Belső igazságosság elemzése

Az alkalmazás naprakész képet ad a szervezeten belüli fizetési egyenlőségről és szemléletes betekintést nyújt a méltányos fizetési döntésekhez. A bérek meghatározása során fontos szempont, hogy a hasonló típusú munkák között ne alakuljanak ki indokolatlan kereseti különbségek, illetve a különböző jellegű munkák között reális jövedelemarányok jöjjenek létre. Az elemzés során a belső “igazságosság” mértékét tükröző munkaköri besorolási szinteken belüli anomáliák felderítése, az alul és túlfizetett pozíciók azonosítása történik meg.

Bérpiaci összehasonlítás

Az alkalmazás segítségére van a külső bérpiaci adatokkal történő összehasonlításhoz. Ön tudja kijelölni a bérpiaccal való összehasonlításhoz használt referencia piac jellemzőit (régió, iparág, vállalatméret, tulajdonos).
Az összehasonlításhoz hatékony eszközt biztosít az egyes munkaköri bérek szórását ábrázoló scattergram elemzése, mely az egyéni bérek mellett külső piaci trendvonalakat is megjeleníti. A Larskol mellett más bérpiaci felmérések (Korn-Ferry, Mercer, Tower Watson) eredményei is feltölthetők a rendszerbe az összehasonlítások elvégzéséhez.

jelelegi_trendvonal

Béremelési döntések decentralizált támogatása

bertomeg_tervezes

Az általános béremelési százalékok alapján automatikusan számolt béremeléseket mellett itt van lehetőség az érdem szerinti béremelések meghatározására. A kiválasztott vezetők saját hozzáférést kapnak a szoftverhez, ahol csak a saját beosztottjaik adatait látják és a számukra meghatározott bérkeretet szabadon allokálhatják beosztottjaik teljesítménye alapján. A javasolt emelések összesített bértömegét is számolja a szoftver, a javasolt emeléseket a HR hagyja jóvá.

Vállalati bérsávok tervezése

A bértervezés lapon meghatározott emelési százalékok figyelembevételével kiszámítja a jövő időszakra érvényes bérsávokat az egyes besorolási szintekre. Egységes, vállalati szintű bérezési politika érdekében új dolgozó felvételekor, áthelyezéskor a fizetések megállapításánál érdemes figyelembe venni ezeket az ajánlott bérsávokat.

bersavok

Adatelemzést támogató statisztikák, grafikonok

statisztika2

A jelenlegi helyzet elemzését az egyes besorolási szintek béreinek eloszlását összefoglaló statisztikai kimutatások támogatják, mely a trendekhez képesti beállási százalékokkal jelzi az egyes dolgozók alul vagy túlfizetettségét. A statisztikai táblázatok a vállalat egészére mutatják a jelenlegi bérekkel számolt bérbeállási adatokat, munkaköri szintenként és beállási kategóriánként mutatják a munkakörök számát és a bértömeg eloszlását.
Az eloszlás diagram az egyéni bérek eloszlása mellett a vállalati trendvonalat és a bérpiaci átlagokat mutató vonalakat is tartalmazza.

PayPlanner - a bértervezési folyamatok támogatására

 • Egyedi szoftver - egyedi funkciókkal

  Több évtizedes bértervezési tapasztalatok alapján fejlesztett, teljesen egyedi funkciókkal rendelkező alkalmazás

 • Beépített bérpiaci benchmark adatok

  A termék megrendelésével hozzájut a rendszeresen végzett országos bérfelméréseinkre alapozott legfrissebb bérpiaci benchmark adatokhoz is.

 • Felhőalapú online alkalmazás

  Azonnal használható, könnyen betanulható online alkalmazás, nem igényel semmiféle egyedi szoftver telepítést, IT infrastruktúrát, vállalati erőforrást.

 • Többféle besorolási rendszer

  Az alkalmazás támogatja a Larskol mellett a Hay/Korn-Ferry, Mercer, Watson Wyatt, stb munkakörértékelési szintek és bérpiaci adatok integrálását.

 • Áttekinthető árazás - kedvező ár

  Kedvező áron jut hozzá a modellező alkalmazás mellett a kiválasztott bérpiac aktuális adataihoz is. Bérfelmérés vásárlóknak kedvezményes ár.

 • Testreszabás lehetősége

  Fejlesztőink vállalják az ügyféligényeknek megfelelő egyedi fejlesztéseket, meglévő HR rendszerekkel való adatintegráció kialakítását.

Gyakori kérdések

Kiknek ajánlott az alkalmazás?

Az alkalmazás vállalatmérettől függetlenül olyan vállalatok számára ajánlott, ahol munkakör értékelésen alapuló munkaköri besorolást használnak bérezési politikájuk megalapozásához. Az alkalmazás által végzett belső és külső összehasonlítás is a munkaköri besorolási szinteken alapul.

Telepíteni kell az alkalmazást?

A PayPlanner online alkalmazás, telepítés nélkül, azonnal hozzáférhető az ügyfelek számára.

Mennyire bonyolult használni?

A fejlesztés során törekedtünk a könnyű használhatóságra, a felhasználókat súgó és kézikönyv támogat. A használat során előny, ha ismerjük a kapcsolódó HR módszertant (pl bérbesorolás, vállalati trendvonal, bérbeállás, statisztikai fogalmak), melyet külön módszertani anyaggal támogatunk.

Mennyibe kerül a használata?

Minden méretű cég számára elérhető árazást alkalmazunk, a dolgozók és a felhasználók számától függő éves előfizetési díj van.

A bérpiaci benchmark adatokért külön kell fizetni?

Az alkalmazás előfizetése tartalmazza a Larskol saját bérfelmérésének eredményeit, amelyből ágazati, regionális és cégméret szerint bontásban lehet tájékozódni a jól, az átlagosan és a gyengén fizető cégek béreiről.

Több bérpiaccal is össze tudom hasonlítani a béreimet?

Lehetőség van a beépített adatok alapján különféle bérpiaci szűkítések elvégzésére és a szervezet számára leginkább megfelelőpiac referencia piac kiválasztására. Egyedi felmérésekből származó adatok rögzítésére is lehetőség van.

Milyen gyakran frissülnek a bérpiaci benchmark adatok?

A Larskol saját bérfelmérési adatai évente 2x frissülnek, februárban és júliusban. Más forrásból származó, külső béradatok bármikor feltölthetők az alkalmazásba.

Az egyénenkénti béremelést támogatja a rendszer?

A bérkorrekciók két fő formáját támogatja az alkalmazás – az általános és az érdem szerinti emelést. A megcélzott trendvonalhoz képesti egységes emelési értékek alapján számolja az új bért, míg emellett lehetőség van egyéni béremelések meghatározására is, akár a HR akár a szakterületi vezető által.

A HR mennyire tudja kézben tartani a béremelési folyamatot?

A HR felel a megcélzott vállalati trend és a fizetési sávok meghatározásáért és a beállások alapján meghatározott általános emelésért. Ezen kívül a HR-nek lehetősége van minden érintett vezető számára még béremelési keretet allokálni és ezek kiosztását jóváhagyni.

Hay/Mercer/TW vagy egyedi besorolási rendszerünk van, ezzel is tudom használni?

Igen, a Larskol saját, bérfelmérésekben is használt munkaköri besorolásai mellett más besorolási rendszerek eredményei alapján is tud bértervezést és bérmodellezést végezni az alkalmazás, más szolgáltatók külső bérpiaci benchmark adatai is feltölthetők.

Össze akarom kötni az alkalmazást a meglévő bérrendszerrel, van rá mód?

Igény esetén szakértőink vállalják a rendszerek összekapcsolását, a szükséges feladatok felmérését követően tudunk ajánlatot adni a fejlesztés díjára és ütemezésére.

Egyedi funkciókat, továbbfejlesztést szeretnénk, van rá lehetőség?

Minden szervezetnél felmerülhetnek a bértervezéssel, modellezéssel, adatelemzéssel kapcsolatban saját igények, melyek megvalósításában szívesen vesznek részt fejlesztőink. Ebben az esetben is a szükséges feladatok felmérését követően tudunk ajánlatot adni a fejlesztés díjára és ütemezésére.

Árazás

A dolgozók és a felhasználók számától függő éves előfizetési díjat alkalmazunk. A Larskol bérfelmérés teljes elemzés megrendelői számára a szoftver jelentős, 50%-os kedvezménnyel érhető el.
A sztenderd csomagok mellett lehetőség van egyedi igények szerint összeállított csomagok megrendelésére.

"A" csomag

300 ezer Ft /év
 • Dolgozók maximális száma: 100
 • Felhasználók maximális száma: 3
 • Beépített bérfelmérés adatok

"B" csomag

400 ezer Ft /év
 • Dolgozók maximális száma: 300
 • Felhasználók maximális száma: 5
 • Beépített bérfelmérés adatok

"C" csomag

500 ezer Ft /év
 • Dolgozók maximális száma: 1000
 • Felhasználók maximális száma: 10
 • Beépített bérfelmérés adatok

"D" csomag

600 ezer Ft /év
 • Dolgozók maximális száma: 5000
 • Felhasználók maximális száma: 30
 • Beépített bérfelmérés adatok

"A" csomag

600 ezer Ft /év
 • Dolgozók maximális száma: 100
 • Felhasználók maximális száma: 3
 • Beépített bérfelmérés adatok

"B" csomag

800 ezer Ft /év
 • Dolgozók maximális száma: 300
 • Felhasználók maximális száma: 5
 • Beépített bérfelmérés adatok

"C" csomag

1 millió Ft Ft /év
 • Dolgozók maximális száma: 1000
 • Felhasználók maximális száma: 10
 • Beépített bérfelmérés adatok

"D" csomag

1,2 millió Ft /év
 • Dolgozók maximális száma: 5000
 • Felhasználók maximális száma: 30
 • Beépített bérfelmérés adatok

Árazás

A dolgozók és a felhasználók számától függő éves előfizetési díjat alkalmazunk. A Larskol bérfelmérés megrendelői számára a szoftver kedvezményes áron érhető el.
A sztenderd csomagok mellett lehetőség van egyedi igények szerint összeállított csomagok megrendelésére.

"A" csomag

400 ezer Ft /év
 • Dolgozók maximális száma: 100
 • Felhasználók maximális száma: 3
 • Beépített bérfelmérés adatok

"B" csomag

500 ezer Ft /év
 • Dolgozók maximális száma: 300
 • Felhasználók maximális száma: 5
 • Beépített bérfelmérés adatok

"C" csomag

700 ezer Ft /év
 • Dolgozók maximális száma: 1000
 • Felhasználók maximális száma: 10
 • Beépített bérfelmérés adatok

"D" csomag

900 ezer Ft /év
 • Dolgozók maximális száma: 5000
 • Felhasználók maximális száma: 30
 • Beépített bérfelmérés adatok

Alkalmazás kipróbálása

Nézze meg alkalmazásunkat működés közben! A demo adatokkal feltöltött alkalmazást vállalati adminisztrátor szerepkörben tudja tanulmányozni. Töltse ki az adatlapot és emailben elküldjük a belépéshez szükséges információkat.

.

További információ

Az alkalmazással, bérfelméréssel és bérelemzéssel kapcsolatos bármilyen kérdésével kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal:

Tanácsadási szolgáltatásaink

A gazdálkodó szervezetek folyamatosan rákényszerülnek a belső tartalékok feltárására, a működési költségek csökkentésére és a hatékonyság növelésére.
A szervezeti kultúra a szervezet működésének alapjául szolgál, és hatással van a dolgozók attitűdjére, magatartására, teljesítményére és elégedettségére
Munkakör értékeléseken alapú fizetési struktúrák kidolgozása, a fizetések jelenlegi eloszlásának elemzése, a bérpiaci benchmarkokkal való összehasonlítás.
A jól felépített, egyértelmű felelősségeket, hatásköröket és követelményeket megfogalmazó munkaköri rendszer alapfeltétele a vállalati integrált humánerőforrás rendszernek.
A tulajdonosok számára az egyik leggyakoribb kihívás jelenti a vállalat működtetésében meghatározó kulcsvezetők vagy kulcsemberek megtartása és motiválása.
A Larskol Tanácsadók különféle eszközökkel és szolgáltatásokkal tudja az éves bértervezési feladatokat támogatni.
A munkakörök vállalaton belüli relatív súlyának és fontosságának megállapítására, a bértervezés és más HR rendszerek megalapozásához.
Ügyfeleink bérpiaci elemzéseinkből tájékozódhatnak a meghatározó piaci szereplők bérezési és juttatási gyakorlatáról, a különféle szektorokra, régiókra jellemző fizetési átlagokról.
A munkabér a legfontosabb személyügyi eszköz a munkatársak motiválására, teljesítményének fejlesztésére, nem mindegy hogy a bérkeretet miként allokáljuk.
Az emberi erőforrás gazdálkodás elsődleges feladata az, hogy az egyes munkakörökbe megtaláljuk a megfelelő embert. Erre kiváló eszköz a kompetencia menedzsment.
Bértervező és bérmodellező alkalmazásunk naprakész képet ad a bérek vállalaton belüli belső igazságosságról, a bérpiaci versenyképességről és támogatja a tervezett béremelések költségkalkulációját.
A teljesítménymenedzsment hatékony eszköz a vezetők kezében a célok kitűzéséhez, követéséhez és az elért eredmények értékeléséhez.